Malabsorpsjon av B-vitaminer - Helsepersonell | B-vitaminmangel
Arv

Arv

Det er flere arveenzymdefekter som kan påvirke kroppens B-vitaminbalanse. Den vanligste feilen rammer så mange som 10-15 prosent av befolkningen1. Disse menneskene har en defekt i et folat-avhengig enzym, noe som kan bety at cellene ikke fungerer optimalt. Medfødt mangel av enzymet kan overvinnes ved høyt inntak av folat via kosten eller ved medikamentell behandling med folat.

Det er flere arveenzymdefekter som kan påvirke kroppens B-vitaminbalanse

Et eksempel er metylmalonsyreemi, den arvelig stoffskiftesykdom (metabolsk sykdom). En enzymsvikt fører til feil i nedbrytningen av protein i kroppens celler. Det er da en risiko for å utvikle B-vitaminmangel1 .


Referanser:

  1. Bolander-Gouaille C, Homocystein, the New Marker of Disease Risk – An Overview. Business Briefing European Pharmacotherapy 2005: 2-8.
TrioBe reseptbelagt legemiddel B vitaminmangel

TrioBe

TrioBe er det eneste reseptbelagte kombinasjonslegemiddelet som forebygger symptomgivende mangel på vitamin B6, vitamin B12 og folsyre ved utilstrekkelig inntak av føde eller malabsorpsjon, spesielt hos eldre.

TrioBe
Mylan Logo

Du forlater b-vitaminmangel.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  26.05.2020