Ofte Stilte Spørsmål - Helsepersonell | B-vitaminmangel
Ofte Stilte Spørsmål - Om effekt av B-vitaminer og /eller TrioBe

Vis alle svar +
 • Hvor lang tid tar det før TrioBe gir effekt?

  Noen måneder må en forvente

  Les mer om TrioBe

 • Har TrioBe effekt ved mangel av intrinsisk faktor?

  B12 i TrioBe er 500 mikrogram. Dagsbehovet er 2 mikrogram. Dersom en mangler intrinsisk faktor tas 1% passivt opp i tarmen og 5mikrogram er da tilstrekkelig for pasientene. Verdiene bør måles og eventuelt kan pasienten bruke injeksjoner i 3-4 uker først for å få en «boost» og deretter fortsette med TrioBe.

  Les mer om TrioBe

 • En vitamin B12 mangel vil påvirke celler som deler seg raskt (som erytrocytter). Hvorfor påvirket det bare celler som deler seg raskt og ikke andre celler (som hjerneceller)?

  Vitamin B12 er nødvendig for DNA-syntesen. I celler som deler seg raskt pågår DNA-syntesen i høyere takt enn i celler som ikke deler seg like raskt. Effekten av en B12-vitaminmangel påvirker derfor i større utstrekning celler som har en rask celledeling.

 • Øker TrioBe syreproduksjonen i magen?

  TrioBe øker ikke syrekonsentrasjonen i magesekken. Når vi prater om magesyre, er det ved nedsatt magesyreproduksjon at TrioBe anbefales. TrioBe trenger ikke å spaltes slik som B12 holdig mat må. Kunstig B12 anbefales ofte til eldre, fordi med alderen minsker produksjonen av magesyre, og evnen til å spalte B12 fra kosten blir nedsatt.

  Les mer om TrioBe

 • Injeksjonsbehandling eller tabletter for å forebygge symptomer på B-vitaminmangel?

  Studier tyder på at peroral behandling med cyanokobalamin 1000-2000 µg daglig er like effektivt som intramuskulære injeksjoner for å normalisere hematologiske og nevrologiske symptomer ved B12-mangel. Det medfører noe langsommere remisjon og kan være nyttig hos eldre pasienter. Etter 2 måneders behandling bør det være tydelig respons. Ved manglende respons skiftes til injeksjonsbehandling.

 • Kan TrioBe erstatte B12-injeksjon?

  TrioBe har kun behandling av symptom som indikasjon – ikke behandling av B-vitaminmangel. Det avhenger av pasienten, i normale tilfeller er det mulig å sette pasienten på TrioBe for å forebygge. Er store deler av mage eller tarm operert bort, er TrioBe kontraindisert på grunn av redusert overflate for absorpsjon.

  Les mer om TrioBe

 • Hvilken dokumentasjon foreligger for peroral behandling av vitamin B12-mangel? Hvilke perorale preparater kan brukes?

  Alle pasienter med dokumentert vitamin B12-mangel skal ha behandling enten parenteralt eller peroralt, les mer

 • Vektøkning som følge av TrioBe?

  Vitaminene i seg skulle ikke gi øket appetitt eller vektøkning. Men det har hendt at brukere har henvendt seg til oss angående dette. Man skulle kunne tenke seg at en pasient har hatt dårlig opptak av næringsstoffer fra tarmen på grunn av defekt tarmslimhinne.TrioBe kan da bidra til bedre opptak, noe som kan øke vekten.

  Les mer om TrioBe

Mylan Logo

Du forlater b-vitaminmangel.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.
Sist oppdatert den:  26.05.2020